Menu
A+ A A-

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

ΔΤ 16/07/2024: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Λογότυπο ΠΟΙΕΦΣΕΚ

ΑΡ ΠΡΩΤ : 1400                                                   AΘΗΝΑ, 16/07/2024

 

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

             

              Η SANOFI AVENTIS είναι μία από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες που αποκομίζουν κέρδη από την δραστηριοποίησή τους στην Ελληνική αγορά. Πριν λίγα χρόνια απασχολούσε εκατοντάδες Ιατρικούς Επισκέπτες, για την επιστημονική  ενημέρωση των επιστημόνων υγείας  ως προς την ορθή χρήση των προϊόντων, όπως  αυτό σωστά προβλέπεται από την υπάρχουσα νομοθεσία. Τώρα οι Ιατρικοί Επισκέπτες της μετριούνται στα δάκτυλα. Με την τελευταία της ενέργεια, όχι μόνο μειώνει περαιτέρω τον αριθμό τους, αλλά προσπαθεί, για κάποια προϊόντα, να αντικαταστήσει την ζωντανή επικοινωνία του Ιατρικού Επισκέπτη με το γιατρό, με διαδικτυακή ενημέρωση.

              Οφείλουμε όχι μόνο να υπενθυμίσουμε την αποτυχία των μοντέλων διαδικτυακής επικοινωνίας, που επιβεβαιώνεται από πανεπιστημιακές έρευνες και μελέτες, αλλά και να καταγγείλουμε για μια ακόμα την θυσία των θέσεων εργασίας που γίνεται με αυτόν τον τρόπο για μεγιστοποίηση των κερδών.

Καλούμε τους Συλλόγους μας και τα μέλη μας, να καταγγείλουν στους Ιατρικούς Συλλόγους αλλά και σε κάθε ένα από τους Επαγγελματίες Υγείας ξεχωριστά την εκμετάλλευση της Ελληνικής αγοράς από εταιρείες που στηρίζονται στην διαδικτυακή επικοινωνία, με υπαλλήλους που πιθανόν αργότερα να μην βρίσκονται καν στην Ελλάδα.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΠΟΙΕΦΣΕΚ 2020

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ